Sulčių spaudyklos

2024 metų sulčių spaudimo sezonas pabaigtas!

Ačiū už jūsų pasitikėjimą! Linkime būti sveikais ir gardžiai gerti išspaustas sultis! Iki susitikimo 2025 metais „Obuolių centro“ sulčių spaudyklose!

DARBO LAIKAS SEZONO METU

Pirmadienis9:00-19:00
Antradienis9:00-19:00
Trečadienis9:00-19:00
Ketivirtadienis9:00-19:00
Penktadienis9:00-19:00
Šeštadienis9:00-19:00
Sekmadienis9:00-19:00

KAINOS IR PAKUOTĖS

Visos pakuotės yra sertifikuotos „Normpack“ asociacijos sertifikatu, kuris atitinka visus aukščiausius Europoje taikomus reikalavimus medžiagoms, naudojamoms sąlytyje su maistu.

VMVT registro numeris Nr. 21MTSPP-124

Iš 100 kg šviežių obuolių gaunama apie 60-70 litrų sulčių

talpastandartinėpastatoma
1.5L1.8 EUR2.2 EUR
3.0L2.5 EUR2.9 EUR
5.0L2.9 EUR3.3 EUR

Standartinis maišelis

Pastatomas maišelis

Sulčių spaudimas be pasterizavimo į kliento tarą 0.4 EUR už litrą.

ŠIAULIŲ SPAUDYKLA

TEL +370-673-16216
Rasite kelyje Šiauliai – Kuršėnai, degalinėje „Jozita”.
Adresas: Plento g. 2B, Toliočiai, Šiaulių r. sav.

AKMENĖS SPAUDYKLA

TEL +370-622-22211
Rasite kelyje Akmenė – Naujoji Akmenė.
Adresas: Smiltinės g. 4, Smiltinė, Akmenės r.

YouTube player

OBUOLIŲ PRIĖMIMAS

Minimalus kiekis 2 maišai (60 kg)


OBUOLIŲ PLOVIMAS

Mes jūsų obuolius nuplausime spaudykloje, jei jie yra nuskinti ar surinkti nuo žolės. Tačiau apkibusius žemėmis obuolius reikia nuplauti prieš atvežant į spaudyklą.


IŠSPAUDŲ UTILIZAVIMAS

Išspaudų išsivežti klientams nereikia, jas utilizuojame mes patys.


SULČIŲ TRANSPORTAVIMAS

YPATINGAS atsargumas reikalingas transportuojant karštas sultis, nes maišeliai su karštomis sultimis yra labai lengvai pažeidžiami. Net menkiausias, akimi nematomas pažeidimas gali sugadinti sultis.

Maišelius dėti tvarkingai vieną šalia kito kraneliais į viršų, o ne vieną ant kito. Imti už maišelio kampučių, o ne už kranelių, kad nebūtų pažeista kranelio įtvirtinimo siūlė. Imdami maišelį už kampučių, apsaugosite rankas nuo nusideginimo.

Pastatomas pakuotes laikyti paguldytas kol atvės sultys ir susiformuos tvirtas ir taisyklingos formos dugnas.


SULČIŲ SANDĖLIAVIMAS

SVARBU UŽTIKRINTI 2 SĄLYGAS:

Sausa patalpa. Drėgnoje patalpoje veisiasi pelėsis, maišeliai neapsaugo nuo pelėsio patekimo į sultis. Nelaikykite sulčių šalia bulvių, burokėlių ir kitų daržovių, nes ten gali veistis pelėsis.

Apsaugokite maišelius nuo pelių. Perbėgusi per maišelį pelė pažeis maišelį savo nagučiais tarsi adatėlėmis, ir sultys palengva pradės tekėti lauk. Išbėgusios sultys apsems kitus maišelius, surūgs ir supelės ir sugadins visas sultis ar net patalpą.

Laikant sausoje, 2-25 laipsnių temperatūros patalpoje, ir apsaugant maišelius nuo graužikų, sultys išsilaikys mažiausiai 12 mėn.

Dėl kokybės skambinti tel. +37068038184

SULČIŲ SKONIS

Nuo atvežtų obuolių kokybės priklauso kaip gerai laikysis sultys ir koks bus jų skonis. Obuoliai turi būti nepernokę ir nesupuvę. Jeigu norite labai gerų sulčių, obuolius rekomenduojame skinti.

Norėdami paįvairinti sulčių skonį, obuolius galite maišyti su kitais vaisiais, daržovėmis ar uogomis. Dažniausiai maišoma su kriaušėmis, morkomis, moliūgais, apelsinais ir įvairiomis uogomis (avietės, aronijos, vynuogės ir pan). Jų reikėtų dėti apie 20%, jei planuojate saugoti sultis ilgą laiką, nes sulčių pagrindas turi būti rugštus (obuoliai), o kiti priedai reikalingi tik skoniui suteikti.

Priedų paruošimas. Kadangi įranga pritaikyta obuoliams, priedus reikia paruošti iš anksto.

Morkas reikia švariai nuplauti ir perpjauti per pusę, kad ilgis būtų artimas obuoliui (morkos turi būti trumpos).

Moliūgus reikia supjaustyti kumščio dydžio gabalais, skusti nereikia.

Apelsinus pjaustyti ar lupti žievę nereikia.

Kriaušių atskirai ruošti nereikia, tačiau vienos kriaušių sultys ilgai nesilaiko, nes juose per daug cukraus ir per mažai rūgšties, bet jos yra puikus natūralus saldiklis, todėl sumaišius jas su rūgščiais obuoliais, gaunamas idealus skonis.

Iš kaulavaisių, svarainių, slyvų ir burokėlių sulčių nespaudžiame, nes įranga pritaikyta spausti tik minkštus vaisius.

Kai vaisiai būna pernokę „sumiltingėję“ spaudimo metų iš jų iš bėga košė, todėl gerokai sumažėja sulčių išeiga. be to sultys būna žymiai labiau drumzlinos ir turi daug nuosėdų.

Kai obuoliai apdaužyti arba lauke šiltas oras, jie labai greitai pradeda gesti, todėl svarbu nedelsiant juos pristatyti i spaudyklą, kad jie kuo greičiau būtų perdirbti.